Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 3 szt.
Naleśniki
Sałatka
Naleśniki
Mąkę przesiej z solą do miski. W osobnym naczyniu wymieszaj składniki płynne: mleko oraz jajko. Przelej płyn do mąki i wymieszaj do uzyskania gładkiego ciasta naleśnikowego (bez grudek). Smaż naleśniki na odrobinie oleju kokosowego na mocno rozgrzanej patelni z obu stron. Najlepiej na patelni o nieprzywierającej powłoce.
Sałatka
Cebulę obierz i cienko pokrój, np. w piórka. Kapustę poszatkuj. Do małej miseczki przełóż jogurt, dodaj musztardę, sól, pieprz, ocet, miód oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przelej sos do cebuli oraz kapusty włoskiej, dodaj natkę pietruszki, orzechy, rodzynki i wymieszaj. Dodatkowo możesz dodać do sałatki pokrojony w kostkę, przyprawiony i podsmażony filet z kurczaka.
Na talerzu umieść naleśnik, przykryj go sałatką i delikatnie zawiń. Od razu podawaj!