Czas: 40 minut
Ilość porcji: 6-8 (forma o średnicy 20 cm)
Dodatkowe informacje: bez cukru, bezglutenowe, bez laktozy, wegańskie
Spód:
Nadzienie:
Spód:
Len zalej wrzątkiem energicznie mieszając, aż otrzymasz gęsty kleik. Następnie dodaj go do mąki kokosowej wymieszanej uprzednio z solą. Dolej uprzednio podgrzany olej kokosowy i wyrób ciasto. Następnie przełóż je do formy na tartę (foremkę możesz uprzednio posmarować olejem), a następnie piecz w 180ºC przez kwadrans. W tym czasie przygotuj nadzienie.
Nadzienie:
Tofu podziel na kawałki i wrzuć do kielicha blendera razem z czosnkiem i ziołami. Zmiksuj blenderem na gładko i dodaj soli oraz pieprzu do smaku. Połącz ponownie, a następnie przełóż na podpieczony spód. Na wierzchu ułóż poprzekrawane na połówki pomidory. Quiche wstaw z powrotem do piekarnika i piecz przez kolejne 15 minut. Gotowy posyp świeżymi listkami bazylii.