Ilość porcji: 12 naleśników
Czas: 20 min
Informacje dodatkowe: bez cukru
Ciasto
Do smażenia
Sos czekoladowy
Do podania
Wszystkie składniki na ciasto umieść w naczyniu i zmiksuj. Odstaw ciasto na 30 minut. Naleśniki smaż na patelni z nieprzywierającą powłoką, w razie potrzeby smaruj patelnię minimalną ilością oleju przy pomocy silikonowego pędzelka. Usmażone naleśniki posmaruj polewą czekoladową, na naleśnikach poukładaj owoce i zawijaj w trójkąty, koperty lub w rulon. Na patelni umieść masło, rozpuść i poukładaj naleśniki. Smaż na bardzo małym ogniu z obu stron. Gotowe naleśniki posyp orzechami i pudrem z ksylitolu lub polej syropem z agawy.Wszystkie składniki ciasta dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 20-30 minut, następnie smażymy cienkie naleśniki (ok. 10 szt.).