Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Makaron gryczany z dynią, pieczarkami brunatnymi i migdałami

Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut
Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez cukru, wegetariańskie

SKŁADNIKI

  • 150 g makaronu gryczanego
  • 200 g dyni
  • 200 g pieczarek brunatnych
  • 2 ząbki czosnku
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • papryczka chili
  • garść migdałów Sereno
  • 50 g parmezanu
  • łyżka drobno posiekanej pietruszki
  • 2 łyżki masła extra osełka Miletto
  • szczypta gałki muszkatołowej Bolinero
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy drobno posiekany czosnek oraz gałązkę rozmarynu. Smażymy przez chwilę. Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię, dodajemy posiekaną papryczkę chili i smażymy przez około 5 minut. Pieczarki czyścimy i delikatnie płuczemy, większe kapelusze kroimy na połówki lub ćwiartki. Dodajemy je do pozostałych składników. Gdy wszystkie składniki będą już miękkie, dodajemy makaron i doprawiamy całość solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Przekładamy na talerze i posypujemy grubo startym parmezanem, natką pietruszki i posiekanymi migdałami, podprażonymi uprzednio na patelni.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!