Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Tortille warzywne

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 20 min

 

Składniki:

  • 2 placki tortilli pełnoziarnistej
  • czerwona papryka
  • żółta papryka
  • rukola
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1/2 czerwonej cebuli

Wykonanie:

Czosnek obierz i przepuść przez prasę. Wymieszaj majonez, jogurt, czosnek, sól i pieprz. Odstaw do lodówki.

Ogórki, czerwoną i żółtą paprykę pokrój w słupki. Cebulę pokrój w piórka. Na placki tortilli rozsmaruj sos. Wyłóż rukolę, pokrojone w słupki ogórki i paprykę oraz cebule. Tortille zawiń w rulon. Rulony przekrój na pół. Dolną część tortilli owiń papierem do pieczenia lub folią aluminiową.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!