Salsa z pomidorów malinowych:
Marchewkę oraz ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Marchewkę przełóż do miski, ziemniaki umieść na sitku i dokładnie odciśnij z soku. Przełóż do miski z marchewką. Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj do misy z marchewką i ziemniakami. Dodaj roztrzepane jajko, mąkę ziemniaczaną, pieprz oraz sól. Wymieszaj dokładnie.
Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Smaż niewielkie placuszki z każdej strony ok. 2-3 minuty na złoty kolor. Gotowe odkładaj na ręczniki papierowe, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z salsą pomidorową.
Salsa pomidorowa:
Pomidory natnij na krzyż, umieść w garnuszku i zalej wrzącą wodą. Odcedź i obierz ze skórki. Przekrój pomidory na pół, pozbaw pestek. Miąższ pokrój w bardzo drobną kostkę. Cebulę obierz i posiekaj bardzo drobno. Dodaj do pomidorów. Całość dopraw solą, pieprzem, chilli (opcjonalnie), sokiem oraz skórką z pomarańczy. Pod koniec dodaj pietruszkę i wymieszaj.