Ilość porcji: 2
Czas: 30 min
Dodatkowo:
Mąkę przesiej do miski, dodaj sól. Masło rozpuść w gorącej wodzie i wlej do mąki. Pamiętaj o dokładnym wyrobieniu ciasta, następnie przykryj wilgotną ściereczką i odstaw na 10 minut. Truskawki oddziel od szypułek i pokrój na drobną kosteczkę razem z rabarbarem. Owoce przełóż do miski i posyp ksylitolem.
Zobacz też: PIEROGI Z MĄKI RYŻOWEJ ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA
Ciasto na pierogi rozwałkuj cienko, jeśli klei się do blatu - podsyp mąką. Małą szklanką wycinaj kółka, w środku umieść łyżeczkę owoców. Złóż na pół, a brzegi sklej, tworząc ładny rant pieroga.
W dużym garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli. Gdy zacznie się gotować, włóż pierogi. Zmniejsz ogień i gotuj do ok. 3 minut od czasu wypłynięcia. Gotowe wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej. Pierogi można podawać polane syropem z agawy.