Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 min
Białka umieść w misie miksera i ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj stopniowo erytrytol. Zmniejsz obroty miksera i dodawaj po jednym żółtku miksując do połączenia. Do piany przesiej mąkę kokosową wymieszaną z sodą. Bardzo delikatnie wymieszaj szpatułką.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni. Na patelni o średnicy ok. 23 cm rozgrzej olej kokosowy. Przełóż na nią ciasto i smaż ok. 2-3 min. W międzyczasie pokrój banana na mniejsze kawałki lub plasterki. Na wierzchu omleta poukładaj kawałki banana i wstaw patelnię* do piekarnika. Piecz ok. 8-9 minut do momentu, aż omlet będzie rumiany a patyczek wbity w omleta po wyciągnięciu będzie suchy.
Gotowy omlet wyjmij z piekarnika, przełóż ostrożnie z patelni na talerz. Podawaj z dodatkiem masła orzechowego. Smacznego!
*patelnia musi być przystosowana do wykorzystania w piekarniku