Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min
Polędwicę z kurczaka opłukaj i osusz. Dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Odłóż do zamarynowania na minimum ok. 30 minut (lub na całą noc do lodówki). W międzyczasie przygotuj salsę: awokado obierz, pokrój w drobną kostkę. Skrop sokiem z limonki. Do awokado wyciśnij ząbek czosnku. Pomidorki, pietruszkę i por pokrój w drobną kostkę, dodaj do awokado. Całość wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Rozgrzej patelnie grillową. Kładź partiami kurczaka i smaż przez około 3 minuty, aż mięso wysmaży się do połowy. Wówczas przewrócić na drugą stronę i powtórzyć grillowanie przez kolejne 3 minuty. Na wysmażoną polędwicę nałóż guacamole. Podawaj od razu.