Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Papryki nadziewane kuskusem i warzywami

Ilość porcji: 3 

Czas przygotowania: 60 min.

 

SKŁADNIKI:

  • 3 papryki czerwone
  • 150 g kaszy kuskus Harvest Best
  • 1/2 cukinii
  • kilka suszonych pomidorów
  • cebula
  • sól i pieprz
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek Premieur
  • 1/3 szklanki bulionu

Wykonanie:

Papryki umyj, odetnij ich górne części. Środki wydrąż. Kuskus wsyp do miseczki i zalej wrzącym bulionem 0,5 cm ponad poziom kaszy. Odstaw na kilka minut, aż wchłonie cały płyn.

Na większej patelni zeszklij na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę. Cukinię pokrój w plastry, grilluj na osobnej patelni, następnie pokrój w kostkę.

W misce wymieszaj kaszę kuskus, cukinię, cebulę i pokrojone w kostkę suszone pomidory. Dodaj przyprawy, wymieszaj.

Papryki wypełnij nadzieniem, następnie przykryj każdą z nich odciętą częścią.

Ułóż w naczyniu żaroodpornym, wierzch polej oliwą z oliwek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C, piecz około 25 minut.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!