Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 1h
Składniki:
Wykonanie:
Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Papryki przetnij pionowo na pół, wyjmij pestki. Ułóż na blaszce do pieczenia rozcięciem do góry. Wstaw do piekarnika i piecz 30 minut.
Na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy zeszklij posiekaną cebulę, dodaj czosnek oraz mielone mięso. Przesmaż kilka minut. Następnie dodaj pomidory z puszki, bulion. Całość dopraw solą i pieprzem.
Duś 20 minut na umiarkowanym ogniu, co jakiś czas zamieszaj. Na koniec dodaj odsączoną z puszki fasolę i kukurydzę. Upieczone papryki napełnij farszem, na górze każdej papryki nałóż plasterek żółtego sera. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 10 minut. Podawaj posypane świeżą pietruszką.
NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!