Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Nadziewa papryka chilli con carne

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 1h

 

Składniki:

  • 2 duże papryki
  • 300 g mielonego mięsa
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 200 g pomidorów krojonych z puszki
  • Sól i pieprz
  • 100 g czerwonej fasoli
  • 100 g kukurydzy
  • pietruszka do posypania
  • 50 ml gorącego bulionu
  • 4 plasterki żółtego sera

Wykonanie:

Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Papryki przetnij pionowo na pół, wyjmij pestki. Ułóż na blaszce do pieczenia rozcięciem do góry. Wstaw do piekarnika i piecz 30 minut.

Na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy zeszklij posiekaną cebulę, dodaj czosnek oraz mielone mięso. Przesmaż kilka minut. Następnie dodaj pomidory z puszki, bulion. Całość dopraw solą i pieprzem. 

Duś 20 minut na umiarkowanym ogniu, co jakiś czas zamieszaj. Na koniec dodaj odsączoną z puszki fasolę i kukurydzę. Upieczone papryki napełnij farszem, na górze każdej papryki nałóż plasterek żółtego sera. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 10 minut. Podawaj posypane świeżą pietruszką.

 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!