Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailIlość porcji: ok. 4
Czas przygotowania: 1 godzina
Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój na mniejsze kawałki, wrzuć do miski. Obierz ogórka, pokrój na mniejsze kawałki dodaj do pomidorów. Cebulę oraz paprykę posiekaj na mniejsze kawałki wsyp do pozostałych warzyw. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw całość solą i pieprzem. Dodaj kawałki pieczywa. Miskę z warzywami pozostaw na 1h, aż puszczą sok. Po tym czasie całość zblenduj na gładko. Dodaj sok z cytryny. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 h. Gazpacho podawaj ze świeżo posiekaną natką pietruszki i pokruszoną fetą.
Lasagne
Zupa krem z białych warzyw z chipsem z gruszki i karmelizowanymi orzechami
Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym
Pulpety z kurczaka
Rolada z kaczki z migdałami i sosem miodowym
Pieczone bakłażany z sosem tahini i granatem
Focaccia z pomidorami, oliwkami i rozmarynem
Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem
Szaszłyki z grilla z pomidorkami i kurczakiem
Tarta z pomidorami z bazyliowym pesto
Kasza gryczana z awokado, jajkiem w koszulce i bazylią
Focaccia z różnych mąk z sosami
Makaron z pesto i cukinią
Makaron farfalle z boczkiem i warzywami
Krucha tarta z boczkiem i porem
Galette z pomidorami
Gryczanka z owocami i masłem orzechowym
Kalafiorowe burgery z sosem BBQ
Chrupiące nuggetsy z kurczaka z pysznym ziołowym dipem
Pstrąg w warzywach
Chlebki pita z pieczoną papryką, grillowanym serem halloumi i sosem bazyliowym
Kosz piknikowy na wycieczkę rowerową: kolorowe kanapki i orzechowe batoniki
Krem paprykowo-pomidorowy
Spaghetti bolognese z oliwkami
Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
Cheeseburgery z mielonym wegańskim
Burrito z czerwoną fasolą, kukurydzą i ryżem
Parmezanowe koszyczki z kremem tuńczykowym i pistacjami
Gnocchi buraczano-marchewkowe z pesto z rukoli
Naleśniki z kremem czekoladowym i bananami
Rurki z pastą paprykową
Naleśniki bez laktozy
Cukinia faszerowana
Racuchy ze śliwkami
Kopytka z papryką, suszonymi pomidorami i pietruszką
Zapiekanka pasterska z groszkiem i marchewką
Ziemniaki z masłem klarowanym i filetem z kurczaka
Krem z ziemniaków z chipsami z obierków
Placki ziemniaczane z piekarnika z chilli sin carne
Szaszłyki z indyka z ziemniakami i cukinią
Makaron fusilloni z pieczarkami, tymiankiem i parmezanem
Łódeczki z suszonymi pomidorami
Grzanki z pastą z awokado i śledziem
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i łososiem
Naleśniki szpinakowe z sałatką z pieczonego brokuła
Makaron cukiniowy z bazylią i pomidorkami koktajlowymi
Wegańskie burgery z buraków
Wegańskie curry z pieczonym kalafiorem i kolendrą
Frytki warzywne
Roślinne klopsy w sosie pomidorowym na spaghetti
Quiche ze szpinakiem i pomidorkami
Krem z pomidorków daktylowych i pieczonej papryki
Faszerowana cukinia z pomidorkami i ryżem
Tacos z salsą pomidorową
Makaron z ricottą, ziołami i pomidorkami
Kulki serowe z pomidorkami i ziołami
Chłodnik ogórkowy z jajkiem
Knedle ze śliwkami
Placki ziemniaczane
Zapiekane ziemniaki z grzybami, pomidorami i mozzarellą
Sałatka ziemniaczana z makrelą
Smażony camembert z sosem żurawinowym
Roladki z sałaty z kurczakiem
Ramen z wieprzowiną
Sajgonki z tofu i kiełkami rzodkiewki
Zapiekanka ziemniaczana
Kotleciki jajeczne z pęczakiem
Scones z pomidorkami i fetą
Placki ziemniaczane z pomidorkami i papryką
Makaron z sosem śmietanowym, szynką parmeńską i bazylią
Pizza z pomidorkami, mozzarellą i bazylią
Szaszłyki z kurczaka z cukinią i papryką
Kurczak w pesto pietruszkowym
Tarta z fasolką szparagową i pomidorkami
Gazpacho
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Leczo
Spaghetti z cukinią, suszonymi pomidorami i łososiem
Falafele z bobu i cieciorki
Pesto grzybowo - pieczarkowe
Kaszotto z brukselką
Burgery z kalafiora z sosem paprykowym
Frytki Belgijskie
Leczo z cukinią i papryką
Tarta rosołowa
Ravioli ze szpinakiem
Grillowana polędwica z kurczaka i guacamole
Grillowany pstrąg w sosie cytrynowym
Żeberka grillowane w marynacie musztardowo - miodowej
Grzanki z grillowaną kaszanką, cebulą oraz salsą z jabłka i buraka
Grillowane udka z kurczaka w sosie BBQ z pietruszką
Grillowane tofu w musztardowo - miodowej marynacie
Curry z ciecierzycą i pomidorami
Sałatka z czerwonej cebuli, serem feta i pomidorków
Burgery z boczkiem i pesto bazyliowym
Karkówka z sosem tzatziki i chlebkiem naan
Pieczarki z grilla ze szpinakowym farszem i fetą
Dorsz z salsą pomidorową
Krem pomidorowy z grzankami
Szaszłyki z kurczakiem curry i ananasem
Pieczone skrzydełka w marynacie z pepsi
Grillowany bakłażan z sosem tahini i granatem
Grillowane szaszłyki z łososia, papryki i cukinii
Cevapcici z piekarnika z sosem tzatziki
Sałatka z kurczakiem w panierce, koperkiem, ogórkiem i rzodkiewką
Lasagne bolognese
Kurczak w sosie śmietanowym z kurkami
Leczo z cukinią
Placek po węgiersku z gulaszem, papryką i cukinią
Ślimaczki z ciasta francuskiego z podwójnym pesto
Kuba Korczak: menu warsztatów dla Netto - kiszonki i zero waste
Kiszone ogórki z curry, imbirem i chilli
Kiszone winogrona z wanilią, goździkami i kardamonem
Szaszłyki z krewetek koktajlowych z sałatką z fety i arbuza
Grillowane filety z kurczaka z bazyliowym pesto z pomidorkami
Makaron ze szparagami i czosnkiem
Pomysł na szaszłyki z grilla
Nadziewa papryka chilli con carne
Zupa Minestrone
Podudzia z duszonymi warzywami i oliwkami
Gulasz z chorizo i ciecierzycą
Kuleczki ziemniaczane z serem
Grillowane szaszłyki z boczkiem i kiełbasą
Cukinia zapiekana z pomidorową passatą
Grillowane pomidory z halloumi
Sałatka z grillowanych warzyw
Młode ziemniaczki z grilla z pesto z jarmużu
Tagliatelle z pieczarkami w sosie śmietanowym
Zapiekana z soczewicę, cukinią i papryką
Papryki nadziewane kuskusem i warzywami
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym
Pieczony kalafior z czarnuszką
Chłodnik z pomidorów i papryki
Sałatka z kuskusem, kurczakiem i fetą
Schab z morelą
Pierogi ukraińskie z ziemniakami i zasmażaną cebulką
Dyniowy krem z prażynkami z makaronu ryżowego
Kopytka ziemniaczano buraczane z parmezanem
Pizzerinki
Pizza z patelni
Pieczone udka z kaczki z jabłkami
Pieczony łosoś w lekkiej kompozycji z surówką
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
Zapiekana cukinia z pomidorami i serem pleśniowym
Pieczone rzodkiewki
Grillowana tortilla z warzywami
Sushi z tuńczykiem, awokado i ogórkiem
Domowe hot dogi
Chrupiące domowe frytki
Tacosy z tofu z warzywami
Leczo (1)
Chłodnik z botwinki
Makaron z pesto pietruszkowym i fetą
Krem dyniowy z mlekiem kokosowym