Ilość porcji: ok. 5 sztuk
Czas przygotowania: 40 minut
Piersi z kurczaka opłucz, osusz i pokrój na kawałki około 2,5 - 3 cm. Do miski z mięsem dodaj miód, posyp solą, przyprawą curry i pieprzem. Wymieszaj ręką, dodaj 2 łyżki oliwy i jeszcze raz wymieszaj.
Mięso odstaw na pół godziny, od czasu do czasu zamieszaj. Ananasa obierz, wykrój twardy środek, pozostawiając czysty żółty miąższ . Pokrój go w kostkę, około 2,5 - 3 cm.
Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki lub grube plastry. Składniki nabijaj na patyczki i układaj na tacce. Następnie skrop całość łyżką oliwy. Patelnię grillową dobrze rozgrzej, ułóż szaszłyki i grilluj przez ok. 10 minut, w międzyczasie obracając. Podawaj z cząstką cytryny/limonki i ryżem.