Czas: 45 min
Ilość porcji: ok. 30 sztuk
Ciasto:
Nadzienie:
Kwaśną śmietanę, oliwę z oliwek, sól, cukier, paprykę i mąkę wymieszaj w misce za pomocą miksera. Wyłóż wyrobione ciasto wyłóż na stolnicę podsypaną mąką. Rozwałkuj na cienko ok. 3mm, szklanką wycinaj koła.
Nadzienie: Cebulkę posiekaj i zeszklij na 2 łyżkach oliwy, następnie dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż ok 4-5 minut co jakiś czas mieszając, następnie przełóż do miski. Dodaj posiekane w drobną kostkę suszone pomidory, majonez, jogurt naturalny oraz przyprawy. Nadzienie rozłóż na środek każdego koła, zlep rogi tak, aby powstały łódeczki. Układaj je na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach ok. 15 minut. Wypieczone łódeczki udekoruj tymiankiem i podawaj.