Marynata:
Papryki kroimy na pół, usuwamy nasiona, następnie kroimy na kawałki o boku około 2 cm. Cukinię kroimy na półplasterki o grubości około 2 cm. Obrane cebule kroimy na ósemki. Piersi kurczaka kroimy na kawałki o boku około 2 cm. Wszystkie warzywa umieszczamy w jednej misce, mięso wkładamy do drugiej miseczki.
Obrane ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy do pozostałych składników marynaty, dokładnie mieszamy. Do warzyw i mięsa wlewamy po pół porcji marynaty, mieszamy, by wszystkie kawałki się nią pokryły, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Na namoczone patyczki nadziewamy na przemian mięso i warzywa. Układamy na średnio gorącym grillu. Grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony (czyli w sumie około 10-12 minut).
NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!