Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 45 min
Sos żurawinowy:
Dodatkowo:
Sos: Żurawinę opłucz, wsyp do rondelka. Dolej sok pomarańczowy i dodaj cukier. Gotuj na małym ogniu aż żurawina zmięknie i całość zgęstnieje.
Camembert obtocz w jajku i bułce tartej. Obie czynności powtórz ponownie, panierka musi być gruba, dzięki temu ser nie wypłynie w trakcie smażenia. Tak przygotowanie serki smaż na rozgrzanej patelni na maśle klarowanym. Po usmażeniu ułóż serki na ręcznik papierowy i odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Na talerzu rozłóż kolorową sałatę, poukładaj pomidorki pokrojone w ćwiartki oraz dodaj cebulę pokrojoną w piórka. Całość skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem. Obok wyłóż usmażone camemberty, polej sosem żurawinowym. Podawaj od razu.