Ilość porcji: 3 - 4
Czas przygotowania: 45 minut
Składniki:
Wykonanie:
Kaszę kuskus przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Piersi z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Dodaj przyprawę uniwersalną, pieprz, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj. Odstaw na 30 minut do lodówki. Następnie smaż na rozgrzanej patelni do miękkości. Przełóż do miseczki i odstaw do wystudzenia.
Cebulę obierz i pokrój w drobno kostkę. Przesyp do większej miski. Dodaj kuskus, wystudzonego kurczaka, ogórki zielone, pomidory suszone pokrojone na mniejsze kawałki i papryczkę chilli pokrojoną w cienkie plasterki. Dodaj ser feta pokrojony w kostkę i koperek. W osobnej miseczce wymieszaj składniki na dressing: oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód i musztardę. Dopraw solą i pieprzem. Wlej do sałatki i wymieszaj. Od razu podawaj!
NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!