Czas przygotowania: 2 h
Liczba porcji: 3 - 4
3 jogurty naturalne bez laktozy Miletto
Zobacz też: ZIEMIACZKI W MUNDURKACH Z PIEKARNIKA
Ziemniaki dokładnie umyj, osusz i pokrój w cienkie plasterki. Układaj na okrągłej blaszce o nieprzywierającej powłoce o średnicy 20 cm. Czosnek obierz i posiekaj drobno lub przeciśnij przez praskę. Rozprowadź opuszkami palców na wierzchu ziemniaków. Posyp solą, pieprzem oraz rozmarynem. Na wierzchu poukładaj cienkie plastry masła, przykrywając całą powierzchnię ziemniaków. Piecz w piekarniku w 180 stopniach (z funkcją termoobieg “góra - dół”) przez ok. 40 - 50 minut, aż ziemniaki będą miękkie i złociste. Od razu podawaj w towarzystwie jogurtu naturalnego bez laktozy.
Zobacz też: SAŁATKA Z ZIEMNIAKÓW - DWA PROSTE PRZEPISY