Ilość porcji: ok. 12 sztuk
Czas przygotowania: 1 h
Cukinie umyj i pokrój na krążki o 2 cm grubości. Filety z łososia dokładnie umyj, usuń skórę i ości. Osusz rybę ręcznikiem papierowym. Skrop sokiem z cytryny. Pokrój rybę w grubą kostkę. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w na większe kawałki.
Cukinię, paprykę i łososia przełóż do miski, wlej oliwę, dopraw całość solą i pieprzem. Wsyp posiekany drobno koperek i delikatnie wymieszaj. Odstaw na 30 min. do lodówki.
Przygotuj małe patyczki i nadziewaj w kolejności: łosoś, cukinia, papryka. Skrop dodatkową całość oliwą z oliwek. Grilluj szaszłyki około 2 minut z każdej strony. Podawaj na ciepło z ulubioną sałatką.