Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 2h
Składniki:
Wykonanie:
Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Papryki przekrój na połowę i usuń gniazda nasienne. Kawałki papryki ułóż na blaszce, cebulę i pora posiekaj i również rozłóż na blaszce razem z pomidorami, posiekaną w drobną kostkę marchewkę, ziemniaki i pietruszkę.
Warzywa skrop oliwą i wstaw do piekarnika na 20 minut.
Bulion przelej do garnka, dodaj czosnek, pieczone pomidory, cebulę, część papryki i pora.
Zblenduj na gładko i przetrzyj przez sito. Do zupy dodaj pozostałe wypieczone warzywa oraz plastry cukinii. Dodaj liście laurowe. Dopraw zupę solą i pieprzem. Zagotuj, przykryj i gotuj na małym ogniu przez ok. 20 - 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Na pięć minut przed końcem gotowania dodaj makaron. Zupę podawaj z posiekaną pietruszką.
NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!