Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Grillowane szaszłyki z boczkiem i kiełbasą

Ilość porcji: 2 - 3

Czas przygotowania: ok. 15 min

 

SKŁADNIKI:

  • 2 czerwone cebule
  • 400 g kiełbasy śląskiej
  • 170 g boczku wędzonego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • świeżo zmielony pieprz 
  • szczypta soli 

Wykonanie:

Drewniane patyczki do szaszłyków namocz w zimnej wodzie ok. 1h. Z papryki usuń gniazda nasiennie i pokrój na większe kawałki. Przełóż do miski. Dodaj oliwę, szczyptę soli, pieprzu i wymieszaj. Kiełbasę i obraną cebulę pokrój w grubsze krążki. Boczek pokrój w większą kostkę, podobnej wielkości do plasterków kiełbasy. Na patyczki do szaszłyków nabijaj naprzemiennie kiełbasę, paprykę, boczek i cebulę. 

Szaszłyki umieść na ruszcie grilla i piecz do momentu, aż kiełbasa i boczek będą rumiane, a warzywa nadal chrupiące. Podawaj z ulubioną sałatką!

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!