Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 15 minut
Na patelni rozgrzej masło, dodaj posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż aż cebulka lekko się zezłoci. Dodaj szpinak i duś pod przykryciem kilka minut. Szpinak dopraw solą i pierzem. Na koniec dodaj ser feta.
Pieczarki umyj i dokładnie osusz. Następnie z każdej z nich usuń trzon. Każdą pieczarkę natłuść oliwą. Ułóż pieczarki na tacce z grilla kapeluszem do góry. Grilluj ok. 5 minut. Następnie odwróć pieczarki i nałóż farsz szpinakowy. Grilluj 2-3 minuty. Pieczarki z grilla podawaj od razu po przygotowaniu. Przed podaniem posyp dodatkowo fetą.
Składniki: serek kremowy, starty parmezan, czosnek, natka pietruszki, sól, pieprz.
Wymieszaj serek kremowy z parmezanem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem, a następnie wypełnij pieczarki tą kremową mieszanką. Grilluj, aż ser się roztopi i będzie złocisty na wierzchu.
Składniki: kozi ser, orzechy włoskie, miód, tymianek.
Rozkrusz kozi ser, dodaj posiekane orzechy włoskie, odrobinę miodu i szczyptę tymianku. Nałóż farsz do pieczarek i grilluj, aż ser się roztopi, a orzechy lekko zarumienią.
Składniki: ugotowany kuskus, pomidory suszone, oliwki, cebula, czosnek, oliwa, zioła prowansalskie.
Podsmaż drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, dodaj suszone pomidory i oliwki, a następnie wymieszaj z ugotowanym kuskusem i ziołami prowansalskimi. Faszeruj pieczarki i zapiecz.
Składniki: mielone mięso (wołowe lub drobiowe), cebula, czosnek, ser żółty, sól, pieprz.
Podsmaż mięso z cebulą i czosnkiem, dopraw solą i pieprzem. Nałóż farsz do pieczarek, posyp startym serem i grilluj, aż ser się roztopi i lekko zarumieni.
Składniki: ugotowana soczewica, cebula, czosnek, pomidory z puszki, papryka wędzona, oliwa, sól, pieprz.
Podsmaż cebulę z czosnkiem i dodaj pomidory z puszki oraz przyprawy. Wymieszaj z ugotowaną soczewicą i nałóż farsz do pieczarek. Grilluj, aż pieczarki będą miękkie.
Składniki: ugotowana quinoa, papryka, cebula, cukinia, czosnek, oliwa, świeże zioła.
Podsmaż warzywa na oliwie, wymieszaj z ugotowaną quinoa i dopraw solą, pieprzem oraz świeżymi ziołami. Nałóż farsz do pieczarek i grilluj, aż będą gotowe.