Ilość porcji: 12 sztuk
Dodatkowo:
Do miski przesiej dwukrotnie mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Dodaj sól, jajko, zioła i śmietanę. Mieszaj ciasto do momentu, aż zacznie łączyć w jednolite ciasto. Dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki (ok. 60 g) oraz pokrojony w kostkę ser feta.
Ciasto rozwałkuj lub rozpłaszcz dłońmi na stolnicy posypanej mąką na grubość ok. 1,5 - 2 cm formując okrągły placek. Pokrój na kawałki, tak jak na pizzę. Bułeczki ułóż na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzchu każdej bułki umieść połówki pomidorków wciskając je w ciasto. Posmaruj jajkiem rozmieszanym z mlekiem.
Piecz około 10 – 15 minut w temperaturze 200ºC. Studź na kratce. Bułeczki najlepiej smakują po upieczeniu.