Ilość porcji: ok. 4
Czas przygotowania: 30 min
Do podania:
Do W garnku z grubym dnem na oliwie zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę razem z papryczką chilli, również bez pestek. Cukinię umyj i także pokrój w kostkę. Składniki dodaj do garnka, wymieszaj i smaż przez ok. 5 - 6 minut.
Na osobnej patelni podsmaż kiełbasę pokrojoną w kostkę. W międzyczasie dopraw warzywa w garnku: solą, pieprzem i cukrem. Dodaj podsmażoną kiełbasę i wymieszaj. Przykryj garnek i duś całość ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Dodaj odsączoną z zalewy fasolę, pomidory i gotuj kolejne 10 minut. Pod koniec ponownie dopraw w razie potrzeby.
Podawaj w towarzystwie pieczonej w tosterze ciabatty.