Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Grillowane pomidory z halloumi

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: 20 minut

 

SKŁADNIKI:

  • 10 średniej wielkości pomidorów malinowych
  • 1 mała czerwona cebula
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 220 g sera halloum
  • 1 bagietka pełnoziarnista
  • 3 - 4 łyżki oliwy z oliwek
  • garść rukoli

Wykonanie:

Pomidory umyj, osusz i przekrój na połówki. Przełóż do miski. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy z oliwek i posiekaną w piórka cebulę. Wymieszaj i odstaw na 15 min. Pomidory grilluj przeciętą stroną do góry ok. 4 - 5 min. 

Ser halloumi pokrój w grubsze plastry i grilluj razem z pomidorkami. Bagietkę pokrój na grubsze kromki. Natrzyj z jednej strony czosnkiem i skrop pozostałą oliwą z oliwek. Grilluj na rozgrzanym ruszcie na chrupiące grzanki. Pomidory podawaj na ciepło razem z halloumi, pełnoziarnistymi grzankami i rukolą.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!