Czas przygotowania: 40 min
Liczba porcji: ok. 12 sztuk
W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, wędzoną paprykę, oregano, bazylię i sól. W kolejnej misce wymieszaj składniki mokre: jajko, olej i mleko. Mokre składniki przelej do suchych i wymieszaj na jednolite ciasto.
Przygotuj dodatki do muffinek. Szynkę pokrój w paseczki, a paprykę i mozzarellę w drobną w kostkę. Do ciasta dodaj ⅔ mozzarelli, paprykę i szynkę. Wymieszaj do połączenia. Ciasto przełóż do formy na muffiny. Na wierzchu babeczek umieść połówki pomidorków i posyp pozostałą mozzarellą.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C na około 25 minut. Upieczone muffiny studź na kratce. Podawaj delikatnie ciepłe, lub całkowicie wystudzone.