Czas: 40 minut
Ilość porcji: 2
Dodatkowe informacje: bez cukru, bez laktozy, wegańskie, bezglutenowe
Cukinię wydrąż, formując łódeczki. Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj, a następnie przysmaż na oleju kokosowym. Kolejno wsyp kaszę i wrzuć gałązki tymianku. Powoli wlewaj bulion wymieszany uprzednio z curry, cały czas mieszając. Gdy część płynu odparuje, dolej kolejną partię. Gdy kasza stanie się już miękka, dodaj pokrojone w drobną kostkę pomidory oraz miąższ z cukinii.
Gotuj jeszcze kilka chwil. Na koniec przypraw całość solą, pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki. Gotowym farszem napełnij wydrążone połówki cukinii. Wstaw je następnie do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piecz przez około 15-20 minut, aż cukinia stanie się miękka.