Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Ciasteczka cytrynowe z migdałami i erytrytolem

Ilość porcji: ok. 25 - 30 ciasteczek 

Czas przygotowania: 45 min

 

Składniki:

  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 230 g mąki pszennej
  • 200 g masła
  • 100 g mielonych migdałów
  • otarta skórka z cytryny
  • 80 g erytrytolu
  • 2 żółtka

WYKONANIE:

Mąkę przesiej do miski dodaj zmielone migdały, erytrytol i skórkę cytrynową. Wymieszaj. Do suchych składników dodaj masło. Zmiksuj aż powstanie konsystencja mokrego piasku. Dodaj żółtka i zmiksuj do połączenia. Uformuj kulkę, owiń folią i wstaw do lodówki na 30 minut.

Następnie wyjmij ciasto z lodówki, zdejmij folię zagnieć i rozwałkuj na stolnicy podsypanej mąką. Wykrój foremkami ciastka, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 st C, wstaw ciasteczka i piecz przez ok 8-10 minut. Gotowe ciasteczka posyp zblendowanym na puder erytrytolem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!