Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Sałatka z wołowiną i pomidorkami

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 20 minut

 

SKŁADNIKI

  • 50 g rukoli
  • 150 g mieszanki sałat
  • 120 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1 mała cebula
  • 200 g steku z udźca wołowego

Sos:

  • sok wyciśnięty z 1,5 limonki
  • 1 mały ząbek czosnku (wyciśnięty)
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego

WYKONANIE:

Cebulę posiekaj w piórka, zeszklij na patelni na oliwie z oliwek. Udziec pokrój w 3-4 cm paski, dodaj na rozgrzaną cebulę. Duś 3-4 minuty. Następnie zdejmij z palnika i odstaw. Pomidorki pokrój na połówki, wymieszaj z rukolą i mieszanką sałat. Dodaj do sałaty mięso razem z cebulą i sosem, który powstał.

Połącz wszystkie składniki sosu – sok z limonki, olej sezamowy oraz miód i wyciśnięty czosnek. Gotowym polej sałatkę.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!