Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Jaglanka na kremie kokosowym z owocami

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 20 min

 

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 250 g kremu kokosowego
  • 250 g wody
  • 100 g świeżych lub mrożonych malin
  • 100 g borówek amerykańskich
  • 1 łyżka miodu lub syropu z agawy
  • listki mięty do dekoracji

WYKONANIE:

Kaszę jaglaną dokładnie wypłucz na sitku pod bieżącą wodą. Przełóż do garnka, wlej wodę i krem kokosowy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut, do momentu aż kasza wchłonie cały płyn. Dodaj miód lub syrop z agawy i wymieszaj. Gorącą jaglankę przełóż do miseczek i udekoruj świeżymi owocami i miętą.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!