Czas przygotowania: 1 godzina
Liczba porcji: 16
Krem:
Babeczki: Masło utrzyj z cukrem na gładki i puszysty krem. Stopniowo dodawaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj do ciasta razem z otartą skórką z cytryny. Ciasto wykładaj łyżką do papilotek włożonych do foremek. Piecz w 175 stopniach C z funkcją góra-dół ok. 20-25 minut.
Krem: Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę podziel na dwie części do jednej dodaj fioletowy barwnik. Na folię spożywczą nałóż pasek fioletowego i białego kremu. Zawiń folię z kremami (powinien powstać taki cukierek). Odetnij jedną końcówkę folii i zwinięte w folię kremy włóż do rękawa cukierniczego. Wyciskaj na babeczkach krem. Wierzch posyp kolorową posypką.