Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Mazurek

Ilość: ok. 6-8 porcji
Czas: 1 h

SKŁADNIKI

Spód:

  • 150 g herbatników bez cukru
  • 60 g czekolady mlecznej z migdałami ze stewią Trapa
  • 3 łyżki oleju kokosowego Look Food

Nadzienie:

  • 300 ml mleka kokosowego
  • 1 jajko
  • 3 żółtka
  • sok z 2 limonek
  • otarta skórka z 2 limonek
  • 2-3 łyżki ksylitolu Look Food

Dodatkowo:

  • 50 g zmielonych pistacji Sereno

PRZYGOTOWANIE

Rozpuść czekoladę. Dodaj do pokruszonych na mąkę herbatników razem z olejem kokosowym. Całość dobrze wymieszaj. Do przygotowanej formy (tortownica średnica 21 cm lub foremka w kształcie jajka) wyłóż masę ciasteczkową. Spód podpiecz w piekarniku w 180 stopniach Celsjusza 10 min.

Nadzienie:
Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą dokładnie. Masę limonkową  wylej na podpieczony spód ciasta i ponownie włóż do piekarnika na ok. 15 minut. Upieczone ciasto wystudź i włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny. Schłodzonego mazurka posyp zmielonymi na drobno pistacjami.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!