Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Sałatka z arbuzem i fetą

Ilość porcji: 3 - 4

Czas przygotowania: 15 min. 

 

SKŁADNIKI

  • średniej wielkości arbuz lub połowa dużego arbuza 
  • 200 g sera feta
  • 1 średnia czerwona cebula*
  • 100 g drylowanych czarnych oliwek
  • mały pęczek natki pietruszki
  • mały pęczek świeżej mięty
  • świeżo mielony pieprz

Sos:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka płynnego miodu 
  • 1 łyżka soku z cytryny 

*aby złagodzić nieco ostry smak cebuli możesz ją wcześniej lekko posolić.

WYKONANIE:

Czerwoną cebulę obierz i pokrój w piórka. Arbuza obierz ze skóry, pokrój w kostkę i usuń pestki. Fetę pokrój w kostkę nieco mniejszej wielkości i umieść razem z arbuzem i cebulą w szerokiej, płaskiej misce. Oliwki pokrój w plasterki i dodaj do reszty składników. Listki pietruszki i mięty drobno posiekaj i posyp sałatkę. Składniki sosu wymieszaj, polej sałatkę i oprósz świeżo zmielonym pieprzem. Delikatnie wymieszaj i od razu podawaj. 

 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!