Czas przygotowania: 1 godzina 30 minut
Liczba porcji: 16
Ciasto:
Masa serowa:
Dodatkowo:
Ciasto: Składniki umieść w misie miksera i zmiksuj do otrzymania gładkiej, zwartej kuli ciasta. Możesz również wyrobić je ręcznie. Najpierw posiekaj nożem margarynę z sypkimi składnikami: mąką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka i zagnieć ciasto. Podziel na dwie równe części, każdą spłaszcz i owiń folią spożywczą. Schłodź w zamrażarce przez 1,5 godziny.
Masa serowa: Składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową. Margarynę umieść w misie miksera, dodaj cukier, cukier waniliowy i miksuj do otrzymania jasnej, puszystej masy. Stopniowo dodawaj jajka cały czas miksując. Dodawaj stopniowo twaróg oraz proszek budyniowy miksując na średnich obrotach miksera do połączenia. Brzoskwinie odsącz z syropu i pokrój w większą kostkę.
Beza: Białka ubij na sztywną pianę. Dodawaj stopniowo cukier. Miksuj dokładnie i długo po każdej dodanej porcji cukru. Na koniec piana powinna być sztywna, gęsta i błyszcząca. Bardzo ważne jest również, aby cukier w trakcie ubijania dokładnie się rozpuścił. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia (sam spód). Wyjmij pierwszą część ciasta z zamrażarki. Zetrzyj ciasto przy pomocy tarki o dużych oczkach na spód tortownicy. Podpiecz w temperaturze 190 stopni (góra-dół bez termoobieg) na złoty kolor. Na gorący, podpieczony spód wylej masę serową i wyrównaj powierzchnię. Na masie poukładaj brzoskwinie. Wyłóż ubitą pianę z białek i zetrzyj na wierzch drugi kawałek ciasta wyjęty z zamrażarki. Piecz w temperaturze 175 stopni (góra – dół bez termoogiegu) około 60 in. Studź w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, dzięki temu sernik gwałtownie nie opadnie.