Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Dyniowe latte

Czas przygotowania: 20 min

Ilość porcji: 6

 

Składniki:

  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej,
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1/2 szklanki słodzonego mleka skondensowanego 
  • kawa espresso
  • mleko
  • bita śmietana
  • 1/2 szklanki purée z dyni (upieczona do miękkości dynia, obrana ze skóry i zmiksowana za pomocą blendera na gładkie purée)

Przygotowanie:

Purée z dyni wymieszaj z mlekiem skondensowanym. Dodaj przyprawy oraz wanilię. Zaparz espresso, wlej 3 łyżki przygotowanego syropu, dodaj spienione mleko. Wierzch udekoruj bitą śmietaną i posyp cynamonem. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

SMACZNEGO!