Czas przygotowania: 40 minut
Liczba porcji: 50
Pierniczki: Mąkę, cukier puder, sodę przesiej do misy miksera. Dodaj przyprawę do piernika i wymieszaj. Do suchych składników dodaj jajka, masło oraz miód i miksuj lub wyrabiaj do otrzymania gładkiego ciasta. Nie dosypuj mąki! Ciasto rozwałkuj podsypując minimalną ilością mąki, aby zapobiec przywieraniu ciasta do stolnicy, na grubość ok. 3 – 4 mm. Wykrawaj pierniczki i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pozostawiając niewielki odstęp – pierniczki nieco urosną w trakcie pieczenia. Pierniczki piecz w temperaturze 180 stopni przez około 9-10 minut – termoobieg z funkcją góra dół. Pierniczki studź na kratce i udekoruj lukrem.
Lukier: Białko zmiksuj na średnich obrotach miksera z sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Lukier powinien być gładki, bez grudek cukru.