Liczba porcji: ok. 12
Czas przygotowania: 45 min
Ciasto na babeczki:
Krem budyniowy:
Dodatkowo:
Babeczki: Mąkę, proszek do pieczenia, kakao, sodę przesiej do miski. Dodaj cukier i wymieszaj. Do drugiej miski wlej mleko, olej , wbij jajko i wymieszaj rózgą kuchenną. Mokre składniki wlej do suchych i wymieszaj na jednolitą masę tylko do połączenia. Nie miksuj mikserem! Masę przełóż łyżką do papierowych foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Piecz w termoobiegu w temperaturze 180 stopni przez ok. 20-25 minut do tzw.: „suchego patyczka”. Studź na kratce.
Krem budyniowy: Z pierwszych 3 składników zrób budyń, według instrukcji na opakowaniu. Gotowy budyń odstaw do schłodzenia. Do miękkiego masła dodawaj po 1 łyżce schłodzonego budyniu, cały czas miksując. Krem powinien być puszysty i gładki. Na koniec dodaj barwnik. Na babeczce wyszprycuj krem nałóż czapkę z masy cukrowej.