Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Granita arbuzowa

Ilość porcji: 3
Czas: 3 h

SKŁADNIKI NA GRANITĘ ARBUZOWĄ 

  • 450 g arbuza
  • sok z ½ cytryny
  • 5-6 listków melisy
  • 1 łyżka ksylitolu
  • świeże zioła (do dekoracji)

PRZYGOTOWANIE

Z arbuza usuń pestki, miąższ pokrój na mniejsze kawałki i umieść w pojemniku blendera. Następnie dodaj sok z cytryny, listki melisy i ksylitol. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj. Przełóż do płaskiego pojemnika i wstaw do zamrażarki na kilka godzin (do całkowitego zamarznięcia). Podczas chłodzenia granity, mieszaj ją co pół godziny za pomocą widelca, aby rozkruszyć zamarznięte bryłki lodu.
Gotową granitę przełóż do miseczek. Przed podaniem udekoruj świeżymi listkami melisy lub mięty.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!