Czas przygotowania: 1 godzina
Liczba porcji: 7-8 babeczek
Ciasto:
Lukier:
Ciasto: Margarynę ubij z cukrem na gładką masę. Do ubitej masy stopniowo dodawaj po jednym jajku, cały czas ubijając. Zmniejsz obroty miksera i dodaj stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. Foremki na babeczki o średnicy 12cm posmaruj za pomocą pędzelka roztopioną margaryną i obsyp foremkę mąką. Ciasto wyłóż do foremek. Piecz w nagrzanym piekarniku z funkcją góra-dół bez termoobiegu ok. 30 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Wypieczone babeczki wystudź na kartce i udekoruj lukrem
Lukier: Białko utrzyj z cukrem pudrem drewnianą pałką lub łyżką. Lukier powinien być bardzo gęsty, bez grudek. Lukrem udekoruj wystudzone babeczki. Odstaw do całkowitego zastygnięcia lukru.