Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Dutch baby

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 30 min.

 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 160 ml mleka
  • 100 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki masła

Dodatkowo:

  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • świeże truskawki
  • cukier puder do oprószenia

Przygotowanie:

Jajka wbij do miski. Wlej mleko, dodaj cukier, mąkę i zmiksuj na gładkie ciasto. Piekarnik nagrzej do 220 st. C z funkcją grzania termoobieg wraz z dwoma naczyniami do zapiekania w środku. Po nagrzaniu piekarnika umieść po 1 łyżeczce masła w każdym naczyniu i odczekaj aż się roztopi i delikatnie przyrumieni. Wlej masę rozdzielając równe porcje między naczynia. Piecz ok. 20 minut na rumiany kolor. Wyjmij z piekarnika i nałóż po łyżce jogurtu greckiego na każdego naleśnika. Udekoruj świeżymi truskawkami i oprósz cukrem pudrem. Podawaj na ciepło.

SMACZNEGO!