Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Wegańskie ciasteczka z orzechami

Ilość porcji: ok. 10 sztuk

Czas przygotowania: 30 min.

 

Składniki:

  • 120 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 25 g kakao
  • 80 g masła orzechowego
  • 120 g banana
  • ok. 50 orzechów pekan lub innych
  • 65 g mleka migdałowego

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C z funkcją grzania góra - dół.  Kakao i płatki owsiane wsyp do miski. Dodaj rozgniecionego na puree banana, masło orzechowe i mleko migdałowe. Zagnieć na gładkie, jednolite ciasto. Gotowe podziel na 10 porcji i uformuj kule. Każdą kulę spłaszcz widelcem i umieść kawałki orzechów lekko wciskając je w ciastko. Piecz około 15 minut. Studź na kratce. Gotowe przechowuj w lodówce.

SMACZNEGO!