Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Mus z białej czekolady bez jajek

Liczba porcji: 4-5
Czas przygotowania: 15 min + czas na schłodzenie bazy do musu min. 8h

SKŁADNIKI

Ciasto:

  • 200 g białej czekolady
  • 350 g śmietanki 36%

Do podania:

  • posiekane, solone pistacje
  • 1/2 pitai

PRZYGOTOWANIE

Czekoladę posiekaj na drobne kawałki i przesyp do miski. 200 g śmietanki wlej do garnka i doprowadź niemal do wrzenia. Zalej nią czekoladę, odstaw na 2 minuty i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Miskę przykryj folią spożywczą i odstaw do wystudzenia. Następnie schłodź w lodówce minimum 8 godzin, a najlepiej całą noc. Do schłodzonej śmietany z czekoladą dolej pozostałą część (150 g) i ubij na sztywno. Mus przełóż do kieliszków. Przed podaniem posyp pistacjami i pokrojoną w kostki pitają.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!